Gezonde school

 
Voedingsbeleid

Op onze school willen we gezond eten voor iedereen makkelijk maken. Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken makkelijk maken op school. En daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig. Dat betekent onder andere dat wij vragen:

  • een gezonde pauzehap mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld  groente, fruit, nootjes en een volkoren boterham.
  • gezond eten voor tijdens de lunch in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood en rauwkost.
  • alleen water of thee mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker en bevatten onnodig verpakkingsmateriaal. Kleuters hoeven helemaal geen drinken mee te nemen.
  • traktaties klein te maken (één is genoeg), bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes. Niet-eetbare traktaties (stoepkrijt, potlood, stickers) vinden we een leuk alternatief. Wij hechten waarde aan het gebruik van natuurlijke materialen, wij willen liever geen plastic traktaties.
  • geen mueslirepen, koek, snoep, chips of ander voorverpakt tussendoortje mee te geven.
Duurzaamheid

Op onze school zijn we bezig met duurzaamheid. We geven graag een leefbare aarde door aan onze kinderen. Als school doen wij mee aan het project ‘afvalvrije school’ van de gemeente Gouda. Wij scheiden ons afval en proberen de hoeveelheid restafval te reduceren. Daarom vragen wij ook om zo min mogelijk voorverpakt voedsel mee te nemen naar school.  We vinden het fijn als elk kind een eigen broodtrommel heeft.